Ga direct naar


Business Model Innovation

Business Model Innovation

business-modeldinsdag 27 juni 2017 20:50

Masterclass: trends en achtergronden bij het ontwikkelen van business modellen. Een masterclass door Prof Dr Ruud Frambach (VU Amsterdam) over het creëren van succesvolle business modellen.

Masterclass Innovations in Business Models

Een business model geeft aan hoe een bedrijf waarde creëert voor klanten en hoe de onderneming zich een deel van deze waarde toe-eigent. Traditionele business modellen in de industrie zijn sterk gebaseerd op een ‘goods-dominant logic’; hierbij zit de waarde voor de klant opgesloten in het fysieke product of de dienst.  Maar in sterk veranderende markten met hyperconcurrentie is innoveren in nieuwe producten en diensten soms niet voldoende.  Om concurrentievoordeel op te bouwen innoveren bedrijven ook in het business model. Zo ontstaan dienstverleningsconcepten als o.a. het bekende ‘Power by the hour’ van motorenfabrikant Rolls Royce.

In een masterclass onder leiding van Prof. Dr. Ruud Frambach inspireert hij jou met voorbeelden van innovaties in het business model.  Voorbeelden uit verschillende sectoren. En uiteraard daagt Ruud jou ook uit zelf te kijken hoe je kunt innoveren in je eigen business model. Het wordt een middag van inspiratie, mind-stretching en transpiratie!

Ter voorbereiding op de masterclass ontvang je een artikel over Innovations in Retail Business Models.

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 27 juni 2017 op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 14.00 – 17.00 uur.


Over Ruud Frambach:

Ruud Frambach is sinds 2000 verbonden als hoogleraar marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op business modellen, innovatie en strategische marketing. Hij heeft gepubliceerd in veel toonaangevende vaktijdschriften. 
Meer informatie over Ruud vind je hier.

Wil je dat we je op de hoogte houden over deze masterclass? Geef dit dan door via het formulier achter onderstaande button.

« Terug

Archief > 2017 > juni

Geen berichten gevonden


Volg ons op social media

                   

Aankomende activiteiten

Nieuws

Wat hebben uw medewerkers nodig om succesvol te blijven?

dinsdag 03 oktober 2017 09:30 Nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering bieden grote kansen, maar stellen ook eisen aan ondernemingen én medewerkers. Wat komt er op medewerkers af door Smart Working? Wat betekent ... lees verder

Nederlandse industrie op stoom: sterkste productiestijging sinds april 2000

maandag 02 oktober 2017 20:49 De Nederlandse industrie blijft op volle toeren draaien. Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) ging de productie in september in het sterkste tempo omhoog sinds ... lees verder

Manager 'sta-in-de-weg' voor servitization

maandag 04 september 2017 17:28 Servitization verandert de manier waarop bedrijven (meer) geld verdienen fundamenteel. Maar… veel managers hebben een hekel aan de onzekerheid die dit met zich meebrengt. Een recent rapport van PA... lees verder

Overige nieuwsitems

Bekijk de meest gelezen nieuwsitems over industrie, economie en STEM zelf. Lees verder...