Ga direct naar


Business Model Innovation

Business Model Innovation

business-modeldinsdag 27 juni 2017 20:50

Masterclass: trends en achtergronden bij het ontwikkelen van business modellen. Een masterclass door Prof Dr Ruud Frambach (VU Amsterdam) over het creëren van succesvolle business modellen.

Masterclass Innovations in Business Models

Een business model geeft aan hoe een bedrijf waarde creëert voor klanten en hoe de onderneming zich een deel van deze waarde toe-eigent. Traditionele business modellen in de industrie zijn sterk gebaseerd op een ‘goods-dominant logic’; hierbij zit de waarde voor de klant opgesloten in het fysieke product of de dienst.  Maar in sterk veranderende markten met hyperconcurrentie is innoveren in nieuwe producten en diensten soms niet voldoende.  Om concurrentievoordeel op te bouwen innoveren bedrijven ook in het business model. Zo ontstaan dienstverleningsconcepten als o.a. het bekende ‘Power by the hour’ van motorenfabrikant Rolls Royce.

In een masterclass onder leiding van Prof. Dr. Ruud Frambach inspireert hij jou met voorbeelden van innovaties in het business model.  Voorbeelden uit verschillende sectoren. En uiteraard daagt Ruud jou ook uit zelf te kijken hoe je kunt innoveren in je eigen business model. Het wordt een middag van inspiratie, mind-stretching en transpiratie!

Ter voorbereiding op de masterclass ontvang je een artikel over Innovations in Retail Business Models.

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 27 juni 2017 op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 14.00 – 17.00 uur.


Over Ruud Frambach:

Ruud Frambach is sinds 2000 verbonden als hoogleraar marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op business modellen, innovatie en strategische marketing. Hij heeft gepubliceerd in veel toonaangevende vaktijdschriften. 
Meer informatie over Ruud vind je hier.

Wil je dat we je op de hoogte houden over deze masterclass? Geef dit dan door via het formulier achter onderstaande button.

« Terug


Volg ons op social media

                   

Aankomende activiteiten

Nieuws

Storing vaste telefonie verholpen door nieuw nummer

Vaste telefonievrijdag 23 juni 2017 16:13 STEM is vanaf heden onder een nieuw telefoonnummer bereikbaar: 085 104 65 36
Hierdoor is de hardnekkige storing waarmee de provider van STEM te kampen had, opgelost. Heb het 070-nummer van STEM in je telefoonlijst staan, pas dit dan aan.

Onze excuses voor het ongemak de laatste weken. lees verder

Opnieuw produceert industrie meer

vrijdag 09 juni 2017 15:40 De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 2,4 procent hoger dan in april 2016, maakt het CBS bekend. De stijging is kleiner dan in maart. Al meer dan anderhalf jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide het sterkst. lees verder

NOS start de werkweek met mooi nieuws over Nederlandse industrie

NieuwsberichtNOSmaandag 22 mei 2017 09:23 Vandaag bracht de NOS via haar site en app een bericht online over een omzetgroei van 10,3% die de Nederlandse industrie in het eerste kwartaal van 2017 realiseerde. Daarnaast stegen ook de afzettarieven met 10%. Hoewel er natuurlijk ook verschillen zijn per branche. lees verder

Overige nieuwsitems

Bekijk de meest gelezen nieuwsitems over industrie, economie en STEM zelf. Lees verder...