Ga direct naar


Business Model Innovation

Business Model Innovation

business-modeldinsdag 27 juni 2017 20:50

Masterclass: trends en achtergronden bij het ontwikkelen van business modellen. Een masterclass door Prof Dr Ruud Frambach (VU Amsterdam) over het creëren van succesvolle business modellen.

Masterclass Innovations in Business Models

Een business model geeft aan hoe een bedrijf waarde creëert voor klanten en hoe de onderneming zich een deel van deze waarde toe-eigent. Traditionele business modellen in de industrie zijn sterk gebaseerd op een ‘goods-dominant logic’; hierbij zit de waarde voor de klant opgesloten in het fysieke product of de dienst.  Maar in sterk veranderende markten met hyperconcurrentie is innoveren in nieuwe producten en diensten soms niet voldoende.  Om concurrentievoordeel op te bouwen innoveren bedrijven ook in het business model. Zo ontstaan dienstverleningsconcepten als o.a. het bekende ‘Power by the hour’ van motorenfabrikant Rolls Royce.

In een masterclass onder leiding van Prof. Dr. Ruud Frambach inspireert hij jou met voorbeelden van innovaties in het business model.  Voorbeelden uit verschillende sectoren. En uiteraard daagt Ruud jou ook uit zelf te kijken hoe je kunt innoveren in je eigen business model. Het wordt een middag van inspiratie, mind-stretching en transpiratie!

Ter voorbereiding op de masterclass ontvang je een artikel over Innovations in Retail Business Models.

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 27 juni 2017 op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 14.00 – 17.00 uur.


Over Ruud Frambach:

Ruud Frambach is sinds 2000 verbonden als hoogleraar marketing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op business modellen, innovatie en strategische marketing. Hij heeft gepubliceerd in veel toonaangevende vaktijdschriften. 
Meer informatie over Ruud vind je hier.

Wil je dat we je op de hoogte houden over deze masterclass? Geef dit dan door via het formulier achter onderstaande button.

« Terug

Archief > 2017 > juni

Geen berichten gevonden


Volg ons op social media

                   

Aankomende activiteiten

Nieuws

Stemmingspeiling onder professionals in de aandrijftechniek

woensdag 09 augustus 2017 17:41 Ben je professional in de aandrijftechniek? Vanuit STEM Industrial Marketing Centre peilen we de stemming in jouw sector over het oriëntatie- en aankoopproces. Doe mee aan deze stemmingspeiling en... lees verder

industrie beleeft in juli sterkste groei sinds april 2011

donderdag 03 augustus 2017 16:55 Het is hoog zomer - althans wat de zomervakanties betreft. Doorgaans een periode waarin minder relevant nieuws de voorpagina's van kranten haalt. Maar als het om de Nederlandse industrie gaat was ... lees verder

Nederlandse industrie groeit al meer dan vier jaar op rij!

maandag 03 juli 2017 16:31 ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie heeft in juni de sterkste groei laten zien in meer dan zes jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van ... lees verder

Overige nieuwsitems

Bekijk de meest gelezen nieuwsitems over industrie, economie en STEM zelf. Lees verder...