Ga direct naar


Nederlandse industrie op stoom: sterkste productiestijging sinds april 2000

Nederlandse industrie op stoom: sterkste productiestijging sinds april 2000

maandag 02 oktober 2017 20:49

De Nederlandse industrie blijft op volle toeren draaien. Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) ging de productie in september in het sterkste tempo omhoog sinds april 2000.
De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, klom naar een niveau van 60, van 59,7 in augustus. Een stand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Volgens de Nevi zaten de nieuwe orders fors in de lift. De groei van nieuwe orders was één van de grootste in de afgelopen zes jaar. Bovendien groeide de werkgelegenheid het sterkst sinds februari 2011.

Hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven stelde in een toelichting dat de Nederlandse industrie ''geweldig'' draait en dat er op dit moment een tekort is aan mensen en materialen.

"Olie, energie, staal, kunststoffen en voedingsmiddelen stegen sterk in prijs met als gevolg sterk oplopende verkoopprijzen. Deze ontwikkeling zal de groei zeker kunnen gaan afremmen. Maar zover is het nog niet. Voorlopig blijft de vraag naar grondstoffen en naar gekwalificeerd personeel oplopen", aldus Van Weele.

Door: ANP/NU.nl 

Lees hier het volledige bericht van NEVI.

« Terug


Volg ons op social media

                   

Aankomende activiteiten

Nieuws

Wat hebben uw medewerkers nodig om succesvol te blijven?

dinsdag 03 oktober 2017 09:30 Nieuwe technologieën, robotisering en digitalisering bieden grote kansen, maar stellen ook eisen aan ondernemingen én medewerkers. Wat komt er op medewerkers af door Smart Working? Wat betekent ... lees verder

Nederlandse industrie op stoom: sterkste productiestijging sinds april 2000

maandag 02 oktober 2017 20:49 De Nederlandse industrie blijft op volle toeren draaien. Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) ging de productie in september in het sterkste tempo omhoog sinds ... lees verder

Manager 'sta-in-de-weg' voor servitization

maandag 04 september 2017 17:28 Servitization verandert de manier waarop bedrijven (meer) geld verdienen fundamenteel. Maar… veel managers hebben een hekel aan de onzekerheid die dit met zich meebrengt. Een recent rapport van PA... lees verder

Overige nieuwsitems

Bekijk de meest gelezen nieuwsitems over industrie, economie en STEM zelf. Lees verder...