Ga direct naar


Literatuur en informatie over industriële marketing

STEM Kenniscentrum

STEM industrial Marketing Centre is hét kenniscentrum voor en over industriële marketing. Over dat specifieke vakgebied verzamelen we kennis vanuit literatuur, onderzoek, praktijkcases en artikelen. En, delen die kennis via de activitieten van STEM Academy, Association en het Kenniscentrum. Hier vind je (industrial) marketing gerelateerde boeken, artikelen en whitepapers. 

De rol van marketing en sales in tehcnische bedrijven

'Marketing is heel wat anders dan sales’. Maar Marketing omvat veel meer dan de spiegeltjes en kraaltjes bij beurzen waarmee marketing door technici weleens wordt geassocieerd’. Zomaar twee zinnen uit een artikel van STEM-ambassadeur Jos Anneveld in de januari (2017) uitgave van het magazine Geo-info.  En zo leest u het eens van een ander wat marketing voor een technisch bedrijf inhoudt en betekent. Lees verder en laat je tevens inspireren door Jos Anneveld.


Ontdek welke markten het meest aantrekkelijk zijn.

Breng meer focus aan in je marketingstrategie door keuzes te maken voor aantrekkelijke marktsegmenten. De MABA analyse is daarvoor een praktisch instrument en goed toepasbaar voor de industrieel marketeer.
Download hier de whitepaper over de MABA-analyse.