Masterclass de meerwaarde van Servitization voor de Maakindustrie

Masterclass de meerwaarde van Servitization voor de Maakindustrie

170807Impact_servitization_bron_PAConsultingGroupwoensdag 03 oktober

Steeds meer bedrijven met name in de maakindustrie zijn er van overtuigd dat er meer waarde gecreëerd kan worden met het “ontzorgen” van klanten. Deze trend wordt ook wel servitisatie genoemd en wordt belangrijker naarmate de z.g. smart industriële technologieën steeds meer in opmars zijn. Een centraal principe van servitisatie is dat niet langer alleen het product centraal staat maar de (digitale) services er om heen die maximale waarde generatie voor klant en leverancier mogelijk maakt.

Het overstappen naar deze “waardelogica” heeft implicaties voor u als leverancier maar ook voor de klant. Met behulp van praktische voorbeelden bespreken we tijdens deze masterclass de fundamentele voorwaarden waaraan geservitiseerde bedrijven moeten voldoen. Tevens gaan we in op de vraag waarom sommige klanten wel bereid zijn om mee te denken aan het vormgeven van een geservitiseerde klant-leverancier relatie en waarom anderen niet.

Sprekers
Tijdens deze masterclass die in samenspraak met de Universiteit Twente (NIKOS) wordt georganiseerd verdiepen Dr. Raymond Loohuis (Senior Docent en onderzoeker Business Marketing & Strategie) en Lisa Bakir, MSc (promovendus Servitisatie in MKB maakindustrie) het thema aan de hand van theoretische kaders en praktijkvoorbeelden.

Tijdstip
Op dit moment is het aanvangstijdstip nog niet voor 100% vastgesteld. Maar dit zal zeker in de middaguren plaatsvinden, met mogelijk een doorloop naar de vroege avond als de start zoals gebruikelijk om 16.00 uur is. 

Locatie
We zijn voor deze masterclass te gast bij ABN AMRO in de IJsseltoren te Zwolle. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst de adresgegevens en een routebeschrijving.

Interesse in deelname?
je kunt je via onderstaande button aanmelden voor deelname. Voor leden is deelname gratis, Ben je geen lid van STEM Association dan zijn er verschillende  opties:

  1. Nog niet eerder kennis gemaakt met onze masterclasses? Dan kun je dat een keer doen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.
  2. Gebruik maken van een voucher of persoonlijke code die je ontvangen hebt.
  3. Lid worden - kijk hier voor de mogelijkheden voor een premium lidmaatschap of een strippenkaart. Hier tref je ook een link aan naar een formulier om je als lid aan te melden.  
  4. Of de kosten te voldoen voor eenmalge deelname - deze bedragen € 175,-- (excl. btw).

Bron grafiek: PA Consulting Group (onderzoek uit 2017 onder maakbedrijven naar te verwachten impact van servitization op de business).

« Terug

Overzicht voorgaande activiteiten > 2018

januari

maart

mei

juni

juli

augustus

september

oktober

november

december

Our Phone Number: 085-104 65 36
Close